Kako napraviti svoj parfem

Ako još niste znali, parfem možete napravi i sami, u toplini vlastitog doma. Iako više vjerujem parfemima kupljenima u parfumerijama, konačno imam priliku igrati se kemičara kod kuće.

Upute kažu da je jednostavniji parfem lako napraviti. Mirisi mogu utjecati na naše raspoloženje i stanje uma, mogu nas smiriti, smanjiti stres, unijeti energiju itd., a izrada parfema je kreativan i zabavan posao.

Krenimo!

//

Prvi i najvažniji korak je nabaviti sve što nam treba za izradu parfema. Većina sastojaka može se kupiti u ljekarnama ili specijaliziranim dućanima. Ako neki sastojak ne možete nabaviti, najlakše je kupiti ga preko interneta i na taj način olakšati put do vlastitog parfema.

Jačina parfema varira ovisno o postotku esencijalnog ulja koje razrjeđujemo u alkoholu i malo destilirane vode. Blaži parfemi sadrže pet do deset posto esencijalnog ulja, dok kolonjska voda sadrži samo jedan do pet posto esencijalnog ulja.

Slijedeći korak je izbor mirisa kojeg želimo u obliku esencijalnog ulja. Izbor je velik: ruža, lavanda, sandalovina, jasmin, iris.. Nakon odabira mirisa, nabavljamo alkohol i to onaj koji sadrži veću koncentraciju etilnog alkohola.

Još jedan sastojak koji nam je potreban je učvršćivač, koji se dodaje da bi “sredio” našu mješavinu, spojio mirise i usporio brzinu ishlapljivanja. Najpoznatiji učvršćivači su sandalovina, benzoin, mirisna smola, vanilija i Balzam Perua. Ti se učvršćivači najčešće koriste u izradi parfema.

Količinu određenog sastojka određujete sami jer samo vi znate koliko “mirisan” parfem želite.

Koristite kapaljku i stakleni pribor.

I to je to. Uživajte u pripremi i javite kako je ispalo.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: